Ciasto z czerwonej fasoli z suszoną śliwką i malinami

Ciasto z czerwonej fasoli z suszoną śliwką i malinami

Składniki:
– 250g czerwonej fasoli (może być z puszki)
– 2 jajka
– filiżanka espresso
– łyżka oleju kokosowego
– 2 banany
– łyżka sody oczyszczonej
– łyżka ostrej papryki
– łyżka cynamonu (można zmielić także laskę cynamonu)
– 2-3 łyżki mleka (lub mleka kokosowego jak ktoś chce mieć na wypasie 🙂 )
– 5 łyżek erytrolu
– łyżka miodu
– pół tabliczki gorzka czekolada (najlepiej z jak największą ilością kakao)
– suszone śliwki
– maliny

Przygotowanie:
Fasolę (po uprzednim wylaniu z puszki na sitko), jajka, olej kokosowy, banany, sodę, paprykę, mleko, erytrol, miód, wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia układamy śliwki i zalewamy naszą masą. Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok 50 min, następnie wyjmujemy i zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie gorzką czekoladą należy roztopić (np łyżeczka oleju kokosowego i rozpuścić na patelni). Następnie wylewamy czekoladę na ciasto, przyozdabiamy malinami i wkładamy do lodówki, aż czekolada nam się zsiądzie.

I takim oto sposobem mamy słodką przekąskę nienafaszerowaną cukrem i innymi syfami 🙂

SMACZNEGO !!! 🙂

Dodaj komentarz