Batonik musli

Batonik musli

Składniki:
100g masła orzechowego (ja użyłem masła z nerkowców)
2 łyżki miodu (u mnie 1 łyżka miodu z pasieki, 1 miodu manuka)
100g płatków owsianych bio
80g żurawiny
25g jagód goji
20g nasion Chia
Przygotowanie:
Masło mieszamy w wysokiej misce z miodem do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dosypujemy stopniowo każdy z dodatków (płatki, żurawina, jagody goji, nasiona Chia) i mieszamy. I tak dosypujemy aż się skończą dodatki. Mieszamy dalej całość do uzyskania jednolitej masy.
Wykładamy w blaszce papier do pieczenia, Przerzucamy masę z miski do blaszki i równomiernie rozgniatamy na całej blaszce (zalecam mniejszą blaszkę). Gdy całą masę rozłożymy najlepiej uklepać całość łyżką aby wszystko było mocno zbite. Na sam koniec odstawiam wszystko do lodówki na minimum 4 godz. (najlepiej zrobić wieczorem i odstawić na całą noc). 

SMACZNEGO !!! 🙂

Dodaj komentarz